Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A vámpírokról

2011.10.22

- nem kell lélegezniük, csak azért teszik, hogy szagolhassanak, goyrsan tudnak úszni a vízben

- van mérgük: ha valakit elakarnak kapni ezzel megtudják bénítani, de erre igazából nincs szükségük. Ha valaki életben marad, akkor 3 nap múlva átváltozik vámpírrá, hacsak egy másik vámpír ki nem szívja a mérget.

- a mérgükkel megtudják ölni a farkasokat

- öngyógyítást végeznek, ha egy másik vámpír megsebesíti őket, akkor a bőrük összeforr.

- ha egy vámpír megharapja a másikat, akkor örök lenyomata lesz a bőrén, ami kifakul és fogsor alakú. Egymást a vámpírok nem tudják megölni mérgükkel, a félvérek is csak betegek lesznek.

- a filmben szereplő Cullenék kedvenc ételei: Edward- hegyioroszlán, Emmett- grizzlimedve(de csak mérgesen)

Vámpírrá válás fajtái:

Egy vámpír általában megöli az áldozatát, de van olyan is, hogy megzavarják, így elmenekül. (pl.: Carlisle így változott át- az idős vámpírt megzavarták a falusi emberek, így ott hagyta.) Van olyan is, mikor direkt ,,készítenek,, vámpírokat (pl.: Victoria- Seattle-ben hatalmas eltűnések vannak, mivel vámpírokká változtatnak embereket.). És van olyan is, mikor direkt, de jó szándékból teszik(pl.: Carlisle- megmenti azokat az emberekt, akiknek nincs más választásuk.)

A folyamat 3 napig tart nagy kínok között. Az áldozat ég belül, miközben elterjed a méreg a vérben. 3 nap után megerősödik a szaglás, a látás, a mozgás jobb lesz, nesztelen. Vörösség válik a szem, és egy éve kell, míg aranybarna lesz, ha vega életmódot folytat. Megjelenik a szomjúság, az égető érzés, és az emberi ételt nem kívánja már.

- ellenségeik: a vérfarkasok, egyedül ők tudják elpusztítani a vámpírokat, hacsak nem öletik meg magukat a Volturival.  (esetleg más vámpírok is, de az ritka, hacsak nem ellenségek)

Vámpírok a filmben:

Cullen's címer: undefined- oroszlán, 3 lóhere és egy kéz van rajta

                                                                                                  - a kéz: a hitet; az oroszlán: az erőt ,vadságot és a lóhere: az örökkévalóságot , halhatatlanságot  jelképezi

                                                                         - a család titkára jellemző

                                                                         - minden tag hord ilyet: Carlisle- gyűrű, Esme/Bella- karkötő, Alice/Rosalie- nyaklánc,Edward/Emmett/Jasper- kézpántEmmettCullen.jpg image by MZCULLEN125

 Cullen család:  Dr. Carlise Cullen: Mrs. Esme Cullen: Edward Cullen: Bella Swan-> Bella Cullen:    Renessmee Cullen(Nessie): Rosalie Hale:  Emmett Cullen:  Alice Cullen:  Jasper Hale: